Morse les  EKO


De reden waarom je dit leest is dat je geïnteresseerd bent om eindelijk
die saaie morse code onder de knie te krijgen. Ik wens je een fijne studie.

Omdat Cw nog altijd een van de efficiëntste manieren van communicatie is, zal er vanaf januari 2015 per week   2x les worden gegeven door ON4ADR.
De lessen starten om 20 uur lokale tijd dit op dinsdag en op donderdag. De morse karakters zelf  kan ik niemand aanleren dat moet je zelf doen!

Enige Kennis is vereist maar iedere les wordt  gepeild naar de vooruitgang, dus drempelvrees hoeft er niet te zijn iedereen is van harte welkom.
De klim is lang en saai ,maar eenmaal het doel is bereikt is de voldoening des te groter, boven op de bergtop wacht je een machtige tool om met weinig vermogen grote afstanden (Watts per 1000 Km te overbruggen).
Het oefenen moet vooral luchtig zijn om dit doel te bereiken……succes.Volgorde van de te studeren karakters: elke dag komt er een karakter bij
Start met 3 letters   T E A  de volgende les eentje erbij.

N R  C  K O  U  M S  W  I G  7  3 6  Q  H L  ?  V 1  Y  B 4  5  Z D  F J /  P  9 X  2  8  Q

Punten en apostrof of komma worden niet aangeleerd enkel alles wat echt nodig is. Afkortingen en q code worden mee geoefend. Als belangrijkste naslagwerk raad ik de UBA operating praktijk  aan.
Als je die raadgevingen volgt dan ben je een operator met kennis van zaken! Lees aandachtig vanaf blz 20  alles over morse en de goede communicatie techniek.
Belangrijk hierin: Blz 28, Blz 34--36 en de q-code’s op blz 71
Dit is werkelijk de bijbel voor de radio amateur alles wat je moet weten vind je er terug.
Ook als je opmerkingen hebt of feedback : contacteer mij !

 

 

Verder wens ik iedereen die de moed heeft deze lessen te volgen veel succes.

Beleefde groeten

73 de ON4ADR    Rudy